Ne The Biggest Loser, (p)ostani The Biggest Winner!

Izguba kilogramov. Tako neopazno so se prikradli, sedaj pa se jih kar ne morate otresti. Ko se nekdo odloči za delo z osebnim trenerjem, je ravno izguba telesne mase med najpogostejšimi vzroki. Resničnostni šov The Biggest Loser Slovenija je javno izpostavil boj s to trdovratno nadlogo.

Preden začneva, naj najprej poveva, da šova ne gledava. Sem ter tja pogledava kakšen odlomek, saj so socialna omrežja kar zasičena z njimi, da pa bi bila vsak večer pred televizijo pa zagotovo ne (ker je preveč dela in po navadi niti ne zaključiva s treningi do začetka šova ).

Najprej bi izpostavila, da je šov, kar se tiče ozaveščanja o prekomerni telesni teži in nezdravem načinu življenja pozitiven. Vse več ljudi se zaveda, da debelost postaja problem in kakšen od njih se prav zaradi tega odloči za delo z osebnim trenerjem.

Da bova jasna, ta zapis ni nikakršna kritika šova The Biggest Loser Slovenija, trenerjev ali tekmovalcev, pač želiva le, da se vsi gledalci (in tekmovalci) zavedajo, da je to na prvem mestu šov! Nekaj kar se prodaja in čigar glavna nagrada (motivacija) je denar.

Vsak posameznik, ki se odloči, da bo spremenil svoje življenjske navade in zaživel bolj zdravo, se mora zavedati, da se to ne bo zgodilo čez noč. Spremembe so težke, sploh, če se odvajamo od nečesa, kar je prijetno. Kar sladko in udobno življenje zagotovo je.

Pot ni lahka

Začeti je potrebno počasi, postopno. Ne da se preko noči spremeniti vseh slabih navad. Ne gre. Ne deluje. To naju je naučila praksa. Obstajajo izjeme, vendar pa večina takšnih, ki to poskusijo, ne zdrži prav dolgo.

Razlogov, da se v stvari ne smemo zaleteti je več, mogoče pa je prvi in najpomembnejši zdravje! Telo, ki ni vajeno gibanja ni zdravo takoj »na polno« obremeniti.

Enostavno je potrebno dati času čas in začeti počasi, da osvojimo pravilno tehniko gibanja in da se mišice ter vezivno tkivo privadi na napore (temu trenerji pravimo adaptacijska faza).

Od tu naprej, pa samo počasi in vztrajno. Nekaj o postopnosti in o vztrajnosti sva zapisala že v preteklem blogu (POVEZAVA).

Torej, v kolikor se odločate za vadbo z osebnim trenerjem ali za spremembo načina življenja le pogumno. Vendar bodite pametni in predvsem realni. Ne bo šlo čez noč, ne bo lahko – na trenutke celo zelo težko, vendar naj vas žene en in edini primarni cilj: ZDRAVJE!

Vsi si želimo dobro izgledati, vendar pa resnično zadovoljstvo pride s tem, ko se dobro počutimo. Redna telesna aktivnost ima poleg izgube odvečnih kilogramov in pridobivanja mišične mase še nešteto drugih pozitivnih lastnosti, ki so tema za kakšno kasnejšo objavo.

Sedaj pa se opogumite in postanite največji zmagovalec!

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to Top