Treniram in treniram, pa se mi nič ne pozna!

Treniram in treniram, pa se mi nič ne pozna!

Ste se našli v naslovu?

Niste edini. S takim in podobnimi vprašanji se ukvarja marsikdo, ki se je odločil, da bo začel s treningi in si spremenil svojo podobo.
Kaj pa je krivo, da se le to ne zgodi? Da treniram in treniram pa vendar ne dosežem zastavljenega cilja? Razlogov je več in so različni, vendar, če jih analiziramo na koncu vsi kažejo na eno točko – na vas!

Do točke, ko se odločite da je potrebno vaše telo spraviti v boljšo formo, so vas privedle nezdrave navade. Nezdravi vzorci prehranjevanja in prekomerno uživanje kalorij, so pustili posledice in sedaj se po več letih odločite, da je tega dovolj. Izberete si vadbo 2 do 3x tedensko po 1uro. Super, izbrali ste vadbo, povečali vašo porabo v tednu za cca 1500 kcal. In ker ste zadovoljni z vašimi treningi (saj res grizete kot pravi borci), si privoščite nagrado v obliki čokoladice, palačink, tortice. Na koncu, ko pregledate koliko kalorij imajo vaše »nagrade« vas doleti kruta realnost: s 4 »nagradami« ste vnesli 500kcal več kot ste jih porabili v celem tednu na treningih!

zakaj ne shujšam

 

To je samo kratek primer, kako lahko izgleda poizkus neuspešnega hujšanja oz spreminjanja vaše postave.

V kolikor si želite vidne spremembe, boste morali vplivati na oba dejavnika, torej na porabo in vnos energije!

Poskrbite, da bo vaš življenjski stil bolj aktiven, trening 2x tedensko ne bo drastično prispeval k skupni porabi energije tekom tedna, seveda ne bo škodil, vendar največji kalorijski deficit lahko ustvarite prav z vsakdanjimi dejavnostmi – tek, hoja, kolesarjenje, sprehodi, uporabite stopnice namesto dvigala, živite bolj aktivno!

Aktivno življenje

 

Po drugi strani pa poskrbite za zmanjšanje vnosa energije v telo! Nisva pripadnika nikakršnih diet, zagovarjava raznoliko prehrano, vendar pa pazite na sladkorje, saj vplivajo na inzulin in s tem na občutek lakote. Pazite na količino maščob, saj so najbolj kalorično makroživilo. In seveda kar je najpomembnejše – pazite na skupno količino vnesene hrane (in tudi pijače).

Torej, če želite uspeti z vašo transformacijo telesa, je to odvisno predvsem od vas! Vi izbirate hrano, vi izbirate kako boste preživljali prosti čas in vi ste ogledalo tem odločitvam.

Če niste zadovoljni s tem kar vidite, je čas da si nalijete čistega vina in se vprašate kaj delate narobe

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to Top